ציצית וכיפה במתקני כושר

השאלה:

שלום הרב אני עושה פעילות גופנית בחדר כושר א. האם יש להחמיר והשאיר את הטלית קטן עלי בזמן הפעילות? מדובר בשעות הלילה, והטלית קטן מעט מקשה. ב. במתקן ריצה, כאשר אני רץ אך בסופו של דבר נשאר במקום, האם צריך להקפיד על חבישת הכיפה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' סיון תשע"ה 23:47

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר להסיר את הציצית בלילה אם היא מקשה על השימוש במתקן, אבל ראוי לחזור ללובשה (בלא ברכה) מיד לאחר גמר השמוש.

ב. היום הכיפה היא סמל שייכות ועל כן ראוי להיות תמיד מעוטר בקישור לישראל ותורתו, על כן יש להשתדל שהכיפה לא תוסר בכל זמן שאפשר.