קבלת פירות וירקות ממי שאינו שומר מצוות

השאלה:

שלום רב. לגבי ירקות (מלון למשל) שגודלו בארץ על ידי יהודי שאינו שומר תורה ומצוות, לא שבת, לא דיני כלאיים ומן הסתם לא הפרשת תרומות ומעשרות. האם מותר לקבל או לקנות ממנו את הירקות ובמידה והתשובה חיובית, כיצד לנהוג בהם.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י' אלול תש"פ 16:21

מותר לקנות ולקבל ממנו את הפירות והירקות ויש לחשוש לכל ההלכות באותם פירות וירקות. היינו אם פרי העץ יש לחוש/ לבדוק - ערלה (אם מגן פרטיכדאי לראות את העץ או לשאול בעדינות מתי נטעו את העץ), לחשוש לנטע רבעי, להפריש תרומות ומעשרות. ואי"צ לחוש שמא הוא עשה דוקא בשבת וכן אין צריך לחשוש לכלאי הכרם.