קטיף פירות במרחב הצבורי

השאלה: מועדים לשמחה, שאלתי בנושא עץ לימונים אשר נמצא בשכונתי מחוץ לגינת הבניין, האם מותר לי לקטוף פירות מהעץ ובנוסף האם מותר לי לחתוך ענף קטן מהעץ על מנת שיוציא שורשים ואוכל לשתול אותו בגינתי או בכל מקום אחר? תודה רבה ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח ניסן תש"פ 12:18

בס"ד

מועדים לשמחה

אם העץ עומד ברשות ציבורית, (מועצה/עיריה/מזכירות היישוב וכדו'), שהם מתירים לכולם (יהודים, נכרים, זקנים קטנים) ליטול, א"כ אפשר ליטול את הלימונים. ואם זה הפקר לכל א"כ זה פטור מתרו"מ.  כמו כן אחד מתנאי יהושע בן נון בכניסה לארץ היה שמותר לקחת ייחור ולהשריש אותו, כך שגם כאן אפשר לעשות כן.   אולם אם עומד ברשות פרטית ורק נוטה לרה"ר אין להתיר אלא א"כ מקבלים רשות או שהלימונים נפלו.

מועדים לשמחה