קניית כרטיס לוטו

השאלה: שלום, הבוקר התקשרו אלי ממפעל הפיס כדי להציע לי כרטיס חינם ללוטו. התגובה המיידית שלי הייתה "לא תודה" אני מאמינה שכסף מגיע בעמל ובסייעתא דשמיא. אחרי שניתקתי תהיתי האם יש גם בעיה הלכתית בלוטו כמו משחק בקוביה או חשש גזל? אם לא, ואם אני יודעת שלא אתמכר וגם לא אקנה כרטיס בעצמי, אולי כן כדאי למלא ובמקרה שיצא מזה משהו אפשר לעזור להרבה אנשים בכסף הזה...

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"א תמוז תשע"ו 9:18

א. לדעתי זה לא מפעל הפייס שעוסק בהגרלות שלו בלבד, אלא עסק פרטי ש'ממלא' כרטיסי לוטו לאנשים גובה מהם תשלום ולעתים מביא אותם לזכיה בלוטו.

ב. מבחינת משחק בקוביא אין כאן כיון שאת מתפרנסת מדברים אחרים וכיון שאת משלמת על ההשתתפות עוד בטרם היתה ההגרלה.

ג. מצד האמת אין מעצור לקב"ה להושיע אותך גם בלי ההשתתפות בהגרלה.

ד. מן הצד הפרקטי - החברות האלה מפתות את הלקוחות להישאר עוד ועוד כאשר סיכויי הזכיה קטנים מאד מאד, כמו כן ברגע שתסכימי פעם אחת תצפי שיפנו אליך לאחר כמה שבועות ויכניסו אותך למועדון לקוחות ויפתו שוב ושוב למכור לך הרבה דברים שאינך זקוקה להם.

ה. מייעץ להתרחק מהצעות כאלו.