קציצת עץ פרי זקן

השאלה: שלום. יש לי בחצר עץ קלמניטנה עתיק. הוא לא נותן פרי.(יש לו פריחה רצינית לפני ניסן אך הכל נושר ). וכן המיקום שלו באמצע החצר. האם ניתן לגזום אותו עד סמוך לקרקע על מנת שאוכל לשתול בשטח זה מספר עצי פרי אחרים. אשמח אם אפשר גם למקורות.(תלמוד,ראשונים). תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' חשון תשע"ז 10:27

בס"ד

שלום וברכת ד'

הרמב"ם (הל' מלכים פ"ו ה"ט) כותב שאילן זקן שעושה מעט פירות (רובע קב) מותר לקוץ. ובנידון דידן משמע שלא עושה פרי כלל, א"כ דינו כעץ סרק, שאמנם אסור להשחית אבל לצורך אפשר לקוץ.