רהיטי בית כנסת

השאלה:

האם צריך לגנוז רהיטים של בית כנסת שבלו? האם החלפתם בחדשים מפקיעה את קדושתם? האם צריך להגיד בפה שהחדש פודה את הישן? האם המפעל יכול לבנות רהיטים ולהתנות שניתן יהיה להשתמש בהם לצרכים שונים ללא פדייה? האם יש הבדל בין ארון קודש, פרוכת ותיבה לספר תורה לבין ספריות, שולחנות וספסלים?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ד חשון תש"פ 14:47

תיבה, ארון קודש, פרוכת וספר תורה לא יוצאים מקדושתם. שאר הרהיטים:  ספריות, שולחנות כסאות אין בהם קדושה וניתן להשתמש בהם לצרכים אחרים.