שאלות במעשר כספים

השאלה:

אשמח לקבל כתובת מסויימת או טלפון לשאלות על מעשר כספים 1. הפרשה ל'קרן יחד' שבה נאסף כסף ומחולק ליתומים כל חודש (אך הקרן מבטחת גם את הנותן, ואם כך הוא גם נהנה) האם ניתן לשים מעשר כספים? 2. מעסקה מסויימת היה רווח של 10 אלף יורו, בעת קבלת הכסף מיד הועשר, אלף יורו שהומר לפי שער היורו של אותו היום וניתן לעניים באותו יום, את היתרה של 9000 יורו שמתי בבנק ללא המרה, ואחרי חודש מסתבר שהיורו עלה, האם יש לעשר שוב? בתודה מראש!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט"ו אדר תש"פ 12:17

1. נראה לי שמותר.

2. חייבים לעשר שוב. אולם עדיף לעשות חשבון והערכה שנתית. כיון שאם היורו ירד נתת יותר ממה שנדרת. ולכן נראה לי שאם להערכתך מעשר הכספים יגיע לסכום מסויים תתן 'על החשבון' ובסוף שנה או חצי שנה, תבדוק מה הסכום המדוייק של מעשר כספים אותו אתה חייב ותשלים.