שירים בספירת העומר

השאלה:

שלום וברכה, אשמח לשאול שאלה בעניין ההלכה על איסור שמיעת השירים בעומר. במידה ואני יוצרת מופע לנשים שאמור לרוץ בעוד חודש חודשיים, והנני מתחילה חזרות מוסיקליות מהימים הקרובים... האם מותר לי לשמוע שירים על מנת ללמוד אותם לחזרות ולהופעה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' אייר תשע"ח 12:22

בס"ד

שלום וברכה

א. באופן עקרוני שמיעת מוסיקה לצורך עבודה מותרת.

ב. כידוע שאנו היום עשרים ושלושה ימים לעומר, וכידוע בעוד עשרה ימים ל"ג בעומר  ולאחר מכן אין כל מגבלה. כך שאם אפשר לדחות בעשרה ימים בודאי עדיף, אבל אם אי אפשר להמתין אפשר להתחיל כבר עכשיו.