תוכנית טלויזיה שעניינה לשון הרע

השאלה: שלום כבוד הרב! ישנה תוכנית ששמה הוא "יצאת צדיק" עיקרה של התוכנית היא למצוא בעלי מקצוע נוכלים ו"צדיקים " במידה ובעל המקצוע הוא נוכל - מתפרסם תיעוד של הרמאות שלו ושמו הפרטי (ולפעמים אפילו הפרצוף שלו) השאלה שלי היא - האם אסור/ מותר לצפות בתוכנית הזו מחשש לשון הרע/ רכילות? תודה מראש. איתן

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ז כסלו תש"פ 9:56

נראה לי שזו תוכנית של לשון הרע ולעתים הוצאת שם רע, ועל כן אסור לצלם אותה ואסור לצפות בה, ואם תצליח להסירה מן המסך תעשה שירות לכל עם ישראל.