תטא הילינג

השאלה: שלום הרב ראיתי שהרב ענה לגבי טיפול בשיטת 'תטא הילינג' ואמר שיש דברים בסדר אך גם דברים בעייתיים. אני מעוניינת ללמוד את השיטה הזו, אך רוצה לדעת לאיזה קורסים לא להיכנס , והאם זה סותר את ההלכה.. ( יש לציין כי המעבירה כנראה אינה דתיה) בין השיעורים- סריקה אנרגטית וריפוי אינטואיטיבי מלאכים שומרים,הדרכה רוחנית נשמות תאומות,רסיסי נשמה ישויות טועות, טפילים אנרגטיים קריאת עתיד, הגשמה וזימון ( זה בטח אסור,לא?) ריפוי ועוד.. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט אב תשע"ח 13:22

בס"ד

שלום וברכה

הקשר שבין הגוף והנפש הוא מובן וידוע ביהדות, כמו כן היהדות הכירה בכך שיש מודע ותת מודע, אולם כוחות (מלאכים, נשמות וכו') אינן כלולות ביהדות, ובייחוד בתטא הילינג שדן על גלי תטא לא ידועים, ובעזרתן להגיע לרוגע ומנוחת הנפש, אין ללמוד כלל אלא מאדם אמין ביותר (לא שרלטנים, כפי שמצוי הרבה בתחום זה), שהוא גם מאמין, ובודאי מי שאיננו דתי ולא שומר תורה ומצוות אי אפשר ללמוד ממנו קורסים שאת מזכירה (מלבד אולי סקירה אנרגטית יש מקום לשקול, אבל רק מיהודי אמין ומאמין) שהם בחינה של רוחות ושדים וראיית העתיד שאסורים בהלכה. כידוע ההלכה אוסרת כל ראיית עתיד ובודאי לא התנהגות על פי כוחות אלו.