תקון מעלית בשבת

השאלה:

שלום רב, כבר פעמיים שעת שאני שוהה במלון אני מבחין בטכנאי שמתקן את המעלית שבת בשל תקלה. הטכנאי אינו גוי. ברור לי שאסור להשתמש לאחר התיקון אלא שבפעם האחרונה הוא הגיע פעמיים באותה שבת ואני מבין שזה קורה. האם בגלל שהוא מוזמן על ידי אחר ולא על ידי ולמרות שזה בכוונת תחילה האם יש להקל? (אני החמרתי ולא השתמשתי במעלית באותה שבת ואני מסוגל לכך רק רוצה להבין האם כל האחרים שלא עלו ברגל יש להם על מה לסמוך)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' אב תש"פ 23:27

בס"ד

שלום וברכה

ברור שמה שעשית הוא הנכון, על פי הנתונים שכתבת אין מקום להקל, אבל מכיוון שאני משתדל לענות רק למי ששאל, אולי יש נתונים אחרים שאינם ידועים לי ולך, על כן אינני רוצה לדון על אחרים, אבל אתה תשתדל לשמור ולעשות כפי שכתבת.

שבת שלום