תרנגול

השאלה: כשרות תרנגולת איסלנדית. קנינו תרנגולות לאכילה ולביצים. האיסלנדיות קשוחות, אוכלות הכל, טעימות ומטילות טובות. הן גם מתאימות למזג האויר הקר בו אנו גרים. דה עקא; לאחר הקניה התברר לנו שהרבנים כאן (ארה"ב) אינם מכירים זן זה ולכן אינם יכולים לקבוע את כשרותו. הן נראות כמו תרנגולות, ניתן להפרותן ע"י כל תרנגול מכל זן מוכר, האפרוחים הבוקעים מהפרייה זו פוריים אף הם. ניתן למצוא בגוגל אינספור תמונות של זן זה. אודה לרב אם יוכל לאשר כשרות האיסלנדיות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אב תשע"ו 16:50

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע מהו תרנגול איסלנדי, כמו כן לא מצאתי מידע עליו. נא להעביר את המידע שיש ברשותכם על תרנגול איסלנדי, כולל מקומות שאפשר לברר עליו.