איך יודעים אם אנחנו משתייכים למשפחת לוי

השאלה: כשנולד בני הבכור, רציתי לעשות פדיון וחמי (שם משפחתו בלומברג, הוא נולד בארגנטינה , אבל הוריו מפולין/רוסיה) טען שהוא לוי.דבר שנראה לי גם בזמנו מוזר, כיוון שגם בעלי לא ידע על כך שהוא לוי. עקב כך נאלצנו לוותר על פידיון הבן - לוי לא יכול לעשות פידיון.
איך אפשר לברר שאנחנו באמת לוי, והוא לא אמר זאת סתם כדי שלא נצטרך להוציא כסף . יש לציין שהוא לא בן אדם "מאמין" או שומר מסורת וכד´, וזה די נראה תמוה, בעיקר שבהריון לא אמר דבר, אך כשהיה הברית ודיברנו שוב על זה עם המוהל, שאמר שאם אנחנו לוי או כהן אז לא עושים, אז הוא פתאום אמר במבון שנשמע אז אם ככה הוא לוי.
הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לדעת בוודאות שאנחנו לוי? ואם אנחנו לא באמת לוי, יש דרך לתקן את ה"פדיון"? הבנתי שאם לא נעשה פידיון והוא לא באמת לוי/כהן אז אם בע"ה יהיה נס ויבנה בימינו המקדש אזי הילדים לא שלי ושל בעלי, אלא שייכים לבית המקדש.
ואם באמת אנחנו לוי, מלבד שלא עושים פידיון , מה עוד אנו אמורים לעשות?
תודה ושבת שלום
גלי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 2:11:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אפשר לברר או בכתובות ישנות, או לראות מצבות ישנות שלפעמים יש עליהם ציון משפחת האב. כמו כן אם היו גירושין במשפחה (מצד בעלך) צריך להיות כתוב שהוא או היא ממשפחת לויים.
ב. אם אתם לוויים יש לכם מעמד בקריאת התורה, ליטול ידי כהנים, וכמו כן יש ללווים מעמד מכובד.