אכילת תמר שלם

השאלה:

שלום וברכה,
למדנו שאם אוכלים פרי שלם אפילו קטן ואין בו שיעור, כגון: ענב, הרי נכנסים למחלוקת בנוגע לברכה אחרונה. אנו נוהגים לאכול תמר לאחר הארוחה ולאחר שברכנו ברכת המזון או ברכה אחרונה. מברכים ברכה ראשונה על התמר בפה"ע ולאחר מכן כדי לא להיכנס לספק - האם ניתן לחלק את התמר לשניים ולהמתין זמן כלשהוא ואז לאכול את חציו השני כדי לא להיכנס לספק ברכה? אנא הנחו אותי מה העצה הנהוגה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

הדרך שאתם עושים נכונה, כדאי להרחיק לפחות כ- 9 דקות, בין האכילות. וכמו כן כדאי לשייר עוד חלק קטן מהתמר, ואז אין חיוב ברכה אחרונה. אבל אם אוכלים שני תמרים נראה שצריך לברך ברכה אחרונה בכל מקרה.

כתיבה וחתימה טובה