ברכה על בורגול עם עדשים סופר סת"ם

השאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א
א. בשלתי בורגול עם עדשים ושבולת שועל ולא נימוחו ממש שלמים, מה הברכה עליהם ומה הכלל במקרים אלה?
ב. סופר שכותב ס"ת, האם חייב לטבול במקווה כל פעם שכותב את כתב החול ואת שם השם?

לגבי סעיף א אם אפשר תשובה מהרה כי אשתי מבוגרת ואוכל את זה בבקר.
בברכת התורה רבותי .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אם זה לא דביק אלא כל גרגיר עומד בפני עצמו יש לברך עליו אדמה. (מצטער שהשאלה הגיע אלי באיחור).
ב. חובת הטבילה לסופר לא הוזכרה בהלכה. אלא זה גדרי הדור ותוספת קדושה. בקסת הסופר האריך לבאר מדוע יש לטבול קודם כתיבת השם. בכל אופן נהגו רבים לטבול לפני השמות, ויש סופרים שמניחים את השם ולא כותבים (בספר תורה) ולאחר שטובלים כותבים את כל שמות הקודש.