ברכה על נענע

השאלה:

שלום עליכם! ראיתי באתר שעל הנענע מברכים עישבי בשמים ורציתי לדעת מדוע? הרי הנענע מתקימת שנים רבות אם משקים אותה כל יום וגם אחרי כמה שנים הגבעולים שלה הופכים לקשיחים כמו בדי ערבה וגם העלים יוצאים מן הגבעול ולא מן האדמה אם כן היה צריך לברך עליה עצי בשמים.........אשמח לתשובה מכבודו:)

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ט תמוז תש"פ 12:31

שלום,

ראשית הנענה אמנם מתקיימת שנים רבות אך היא מתקיימת בגלל שהצמח משתרש בצד הגבעול הראשוני. לכן הוא נחשב כירק מבחינה הלכתית ויש לברך עשבי בשמים. בנוסף הגעול של הנענע הוא רך וזה עוד סימן לכך שינו עשבי בשמים (אם הוא היה רב-שנתי לגמרי והיה גבעול רך היה צריך לברך מיני בשמים מספק)

יואל פרידמן