ברכה על תערובת מוזלי

השאלה:

מה מברכים על תערובת מוזלי, שמורכבת משיבולת שועל, גלוקוזה, פרוקטוזה, קמח חיטה, סוכר, שמן צמחי, דגנים קריספיים: גרגירי תירס, פתיתי שיפון, פתיתי שעורה, פתיתי חיטה, סוכר קנה, מלח ים, זרעי חמניות, קינמון, צימוקים, תפו"ע מיובש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

לפי מה שאני מכיר יש כמה סוגי מוזלי. אם התערובת של חמשת מיני הדגן נעשית דבר אחד והיא ניכרת כדבר אחד, אזי ברכתו מזונות (כדין גרנולה שהייתה בחלב והפכה להיות עיסה שברכתה מזונות). אבל אם היוגורט הוא העיקר וחמשת המינים רק מפוזרים בפנים, ברכתו שהכל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי