גזל- דחוף

השאלה: שלום,
אני עובדת כשנתיים וחצי בתור פקידה, כל משמרת הינה 8 שעות. בשנה וחצי הראשונות לא התקשרתי אפילו שיחה אחת מהטלפון שבקבלה. (יש מעט עבודה כך שלדבר בטלפון בעניינים אישיים לא גוזל זמן עבודה... לא התקשרתי רק מטעם גזל של כסף). המנהל שלי, שהוא גם שכיר כמוני, יודע שכולם מתקשרים ולא אוסר את הדבר בכלל, אלא רק מבקש שנדבר מהטלפון המשני ולא הראשי. אחרי שעיינתי במספר שאלות בנושא זה, הבנתי שלדבר מהמשרד אפשרי במיוחד במשמרת ארוכה, התחלתי לבצע שיחות מהעבודה. לפעמים ביצעתי שיחות יחסית ארוכות, אבל אם אני פורסת את מספר הדקות שדיברתי בפחות מהשנה האחרונה זה יוצא בערך כ-10 ד´ לכל יום מתחילת עבודתי. כעת כשאני חושבת על זה שוב אני לא בטוחה, כשעיינתי שוב בשאלות ראיתי שיש שאומרים שאם יש לי פלאפון הדבר אסור. אני מאוד נזהרת בגזל ולכן אני חוששת. כעת הפסקתי שוב להתקשר מהטלפון שבמשרד. אין מצב שאדבר עם המנכ"ל על כך, אני מאוד מתביישת וכמעט ולא יוצא לי לדבר איתו.. חוץ מזה שנראה לי שיש גם מעליו...
מה עלי לעשות? בתלוש משכורת שמתי לב שקיבלתי פחות כ-165 ש"ח ואני חושבת אולי לא לבקש אותם בגלל זה... מה דעתך כבוד הרב?
מה עלי לעשות?
תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:02:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם המנהג שההנהלה מרשה להשתמש בטלפון לצרכים דחופים וקצרים יש להקפיד על כך, ולכן אין לעשות רק טלפונים קצרים והכרחיים, מעבר לכך יש לבקש רשות מהמנהל הישיר שלך.