דבר שאבד

השאלה: שלום כבוד הרב,
שלפני כחודשיים שאלתי מחברה בכיתה חצאית לקראת אירוע, יום לאחר מכן אני החזרתי לה את החצאית בכיתה כשאני שמה את החצאית על הכיסא שלה ואומרת לה ששמתי את זה על הכיסא.
עתה לאחר כחודשיים החברה נזכרה וטוענת שהחצאית אינה בידה ולטענתה שלא החזרתי לה אותה היא אומרת שאין לה ספק שהחצאית לא אצלה וגם אני בדקתי כדי להיות בטוחה והחצאית לא נמצאת אצלי בשום אופן מדובר בחצאית שאהובה על חברתי ושעלות שלה כ-160 ₪ שזהו סכום נכבד שאלתי מה עושי במקרה כזה ואיך פותרים את הבעיה.
אשמח לקבל את תשובתו של הרב בהקדם כדי להסיר את הספקות ולמנוע את המצב הלא נעים שנוצר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:54:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם החברה מודה שאכן החצאית הונחה על הכסא ומתוך ידיעתה, אין עליך כל חובה לשלם, אפילו שכעת החצאית נעלמה, כיוון שזה נחשב להשבה במקום שמור. אולם אם תהיה הכחשה על העובדות, כאן צריך לדעת יותר פרטים, כיצד ההכחשה ומהי אומרת.