הוספת שם

השאלה: שלום רב!
מאז ומתמיד שמי היה טל ולפני חמש שנים בערך הוספתי שם, את השם אוריה כי הרגשתי קצת תקועה במזל ובכל הדברים בחיי..האמת שכמעט אף אחד לא קורא לי טל אוריה או אוריה..קצת קשה לאנשים להתרגל לקרוא לי בשם אחר מלבד טל והאמת לא הרגשתי שינוי מהותי בחיי כלל, חשוב לציין שבירכו לי על השם החדש בבית הכנסת..חשבתי להשמיט אותו ורציתי לשאול את דעתך בעניין..
מחכה בדחיפות
תודה טל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:45:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שינוי שם איננו ערובה או פעולה שגורמת לשינוי אצל האדם. רק שינוי מהות האדם היא יכולה לגרום שינוי הרגשה. על כן אם תשפרי דרכך ותתעלי יותר ממה שאת כיום, ואישיותך החדשה לא תתאים למצבה היום שייך לדבר אולי על שינוי שם, אבל אם תמשיכי בדרכך אין לשם כל משמעות על חיי האדם. אדם ששינה דרכו יכול לאחר מכן לשנות שמו, כאומר זה איננו אותו האדם שהיה אלא זו אישיות אחרת.

כתיבה וחתימה טובה