החלפת שם

השאלה: שלום שמי יעל רוזמרין,
ברוך השם התחתנתי ב-31/05/10 ושם המשפחה של בעלי היקר הוא ששון.אני חייבת לציין שאני בת יחידה,ללא אחים ואחיות וחשובה לי מאוד ההמשכיות של שם המשפחה שלי.
רציתי להתייעץ ולשאול לאיזה שם מומלץ לי לשנות את שם המשפחה שלי:
יעל רוזמרין ששון.
יעל ששון רוזמרין.
יעל ששון.
אודה מאוד על ההתייחסות לשאלה ועל תשובה דחופה ככל האפשר כי אני כבר רוצה ללכת למשרד הפנים ולשנות את הנ"ל.
בברכת שבת שלום!
יעל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:21:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בכל מקרה לא תהיה המשכיות לשם המשפחה, מכיוון שהילדים שלך כבר בודאי לא יקראו בשם רוזמרין, כך שאין כאן תיקון אמיתי אלא בר חלוף.
שם משפחה איננו מהות, המהות היא המדות של המשפחה, למה היא מחנכת ומדריכה את בני המשפחה, ועל כן העיקר הוא להתמקד בשאלת המשכיות המהות של בית הוריך, איזו מידה מיוחדת או תכונה מיוחדת הם מעבירים ואותה תפתחי אי"ה בביתך.

שבת שלום ומבורך