הליך גיור

השאלה: אני יוצא עם בת זוג שכרגע אנחנו מחכים לתשובה ממרכז שורשים לדעת עם היא יהודיה או לא במידה ואינה יהודיה האם זה מפריע לגיור עצם העובדה שאנחנו בזוגיות במידה והיא תצטרך לעבור גיור..?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | א' אדר תשע"ו 21:12

בס"ד

שלום וברכה

גיור זה נושא חשוב ומהותי בחיים, הכניסה לעם ישראל מחייבת קבלת מלכות שמים ואמונה בכל יג עיקרי האמונה. אולם החיים השלמים הם בזוגיות, וכפי שנראה אתם בזוגיות שיכולה להביא לנשואים, על כן אתם ביחד צריכים לעבור את ההליך. עצם החבר איננו מפריע בגיור, אבל התהליך הוא של שני בני הזוג שידעו לאן הם הולכים. אי אפשר שרק חצי בית יהיה יהודי מאמין ומקיים מצוות והחצי השני לא. על כן ההליך הוא ביחד של שני בני הזוג. תצטרכו ללמוד ולהתקדם ביחד, ואז אי"ה תוכלו להקים בית נאמן בישראל.