הריגת מזיק

השאלה: שלום רב!
יש לי לול תרנגולות ואפרוחים, בשבוע האחרון גיליתי שיש חולדה שטורפת לי יום יום אפרוח וגורמת לי לנזק ולצער רב.
א. אני מניח שמותר לי לפזר רעל מסביב לשטח על מנת להרוג אותם, הלא כן?
ב. אם לכדתי חולדה שהזיקה לי (לעופות שלי) במלכודת, האם מותר לי להרוג אותה, ואם כן באיזו דרך?
ג. האם אין כאן משום נקימה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:56:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רגש היושר הטבעי שלך מעורר הערצה. באופן כללי מותר להרוג כל מזיק שגורם להפסד לבני אדם. ההריגה לעולם היא המהירה והקלה ביותר שלא יהיה חלילה צער בעל חיים שהוא אסור מדין תורה.
א. מותר.
ב. המהירה והקלה ביותר, אינני בקי בצורות השונות, כדאי לשאול אנשים שמתעסקים בהדברות.
ג. אם אתה עושה לצורך נקמה זה אסור, אם אתה עושה לצורך הצלת העופות הדבר מותר. על כך הגמרא אומרת הלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות, הכל תלוי ברגש הפנימי שלך.