התבודדות

השאלה: שלום!
אני יודע שצריך להתבודד להקב´´ה ולכן יש לי כמה שאלות
1.מה צריך להגיד(איך מתחילים,מה אומרים,איך מסיימים, מה אפשר להוסיף,האם יש נוסח מסודר ועוד)
2.מתי צריך להתבודד?(ביום בלילה או שאפשר בבכל זמן פנוי)
3.קראתי באיזה ספר שצריך להתבודד ביער,אבל אני לא ימצא יער לידי, אז איפה מתבודדים?
4.האם התבודדות היא כמו בקדושה של תפילה תפילה?(צריך נטילת ידיים, ומומלץ לטבול במקווה? וכו´)
(אם יש משהו שלא אמרתי אז בבקשה תגיד לי)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:56:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין שום מצוה או צורך להתבודד, צריך אדם לעשות חשבון נפש יומי מה עשה במשך היום, ויכול לעשות זאת בכל שעה או לפני השינה, אין חובת התבודדות זה אמצעי בלבד להגיע להכרה מהו אדם ומהו הבורא הכל יכול.
1. אין צורך להגיד.
2. מתי שרוצים.
3. אדם יכול להתבודד בתוך שמחת חתונה גם כן.
4. התבודדות היא זמן לחשבון נפש ולחפש קרבת ד´. תמיד טוב להיות לאחר מקווה אבל לא שייך להתבודדות אין בכך גדר של קדושה או מצוה.

חג שמח