זוהר

השאלה: שלום,
ברצוני להתחיל לקרוא בזוהר

על פי הבנתי ישנה אפשרות של "גריסא" דהיינו לקרוא ללא הבנה....
או שינגד ישנה אפשרות לקרוא את הפירוש דהיינו ההידרה שהבנתי שזה פירוש לחלק הראשון (אני קווה שאני לא מתבלבל)

שאלתי היא איך מתחילים או מאיפה כדאי להתחיל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 8:23:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתחילים מ"בראשית". דהיינו יש לקרוא זוהר אחר שאדם מילא כרסו בש"ס ופוסקים. ולכן אדם צריך שיהיה בקיא תחילה בכ"ד ספרי התנ"ך, משנה, תלמוד והלכה, ולאחר מכן לא ישאל כיצד קוראים זוהר כיוון שהוא כבר ידע את הזוהר. כמו כן כדאי ללמוד זוהר בלווי רב או ת"ח המבין בספר חשוב זה. לימוד ללא הדרכה משול לאדם שלומד קריאה ללא מורה ומדריך, ברור שיהיו לו טעויות בקריאה, כן הלומד את הזוהר בלא הדרכת רב או ת"ח יכוללטעות בקריאת המילים והסברם, וחז"ל אמרו לנו שבשתא כיוון דעל על, דהיינו אם אדם למד בצעירותו דבר מה בטעות קשה לו להוציא את התפיסה המוטעת ממחשבתו.