יארצייט/אזכרה אשכנזים

השאלה: שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת מהו מנהג האשכנזים באזכרה שנתית בנושאים הנ"ל .
בשבוע הקרוב תחול אזכרה לסבתי ז"ל .האם אמירת הקדיש רק ביום האזכרה או לפני כן או אחרי כן(במשך השבוע,שבת לפני,שבת שאחרי)?
האם לאשכנזים יש מנהגים לגבי השבת שלפני/או במשך השבוע של האזכרה?
אם כן,מה זה כולל חוץ מקדיש( האם עלייה לתורה,מפטיר,קידוש,סעודה שלישית)?והאם זה מנהג האשכנזים או רק חלקם,או שזה בכלל לא מנהג האשכנזים?
במידה ויש ,אשמח לדעת מקורות.

תודה רבה ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:27:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מנהג האשכנזים מקובל שהוא לפני מנהגי "גשר החיים". שם יש את הפירוט של המנהגים.
ב. האשכנזים אומרים קדיש בשבת לפני יום האזכרה (בקבלת שבת ובשחרית), משתדלים לעלות לתורה ומי שיכול לעלות למפטיר והפשטרה. וכן יש נוהגים להתפלל מוסף. במוצאי שבת נוהגים להתפלל ערבית.
ג. אומרים קדיש רק ביום האזכרה ולא לפני.
ד. כל שאר הדברים שהזכרת אלו תוספות ומנהגים שונים שאפשר לנהוג בהם ואין חובה.