כיצד כותבים, בהודעות, במיילים, בכתב וכד´

השאלה: בס"ד.
שלום רב.
רציתי לדעת, האם ישנה איזושהי חובה, או שזוהי פשוט העדפה, לכתוב שמות/מילים שיש בהם את הצירוף "י-ה", בהפסק??
כלומר שם נגיד, או אפילו מילה-צריך לכתוב כך:
מורי-ה, הי-ה.. ?
או אולי עם גרש מעל ה"י-ה" ?
כגון :מורי´ה, הי´ה.. ? (קצת קשה לכתוב זאת במחשב, אך ניתן לדמיין...)
וגם כשכתבתי לעיל "י-ה", חובה לכתוב כך?? כתבתי כך פשוט מחשש ממעשה שגוי, אך איני באמת יודעת... ואם כן ישנה חובה כזו, היכן היא מתבטאת? בכל מקום שאני כותבת?? כלומר במחשב, דרך האינטרנט, דרך פלאפון (בעיות מקלדת) או אף בכתב??

תודה מראש!!
כל הכבוד על האכפתיות, המאמץ וההשגחה, של תשובות רציניות ומלאות לכל שאלה!! תודה (:

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 8:01:24 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

כאשר כותבים שם השם יש לכתוב עם מקף, אבל כשכותבים מוריה, אין צורך בהפרדה, כיוון שאין זה שם בפני עצמו.

כתיבה וחתימה טובה