כללי

השאלה: שלום רב

רציתי לדעת אם הכנתי צלחת עם פירות וירקות אני מברך על אחד מהם שהוא עץ פעם אחת ואחד מהם שהוא אדמה פעם אחת נכון?וזה מוציא את כל השאר שבצלחת

בנוסף רציתי לדעת אם אני מוסיף משהו שברכתו זהה למה שיש לי בצלחת (כלומר מלכתחילה לא היה לי את אותו דבר והוספתי אותו) מברך עליו או שלא?

על ירק כמו עגבניה אם אכלתי גבניה שחתכתי לחתיכות אכלתי את כל החתיכות של העגבניה אני מברך בורא נפשות(אם סיימתי לאכול ירק שלם או פרי או כל דבר)?

כל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:26:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם יש משבעת המינים הוא קודם. ולכן אם יש זית או ענב וכו´ הם קודמים לברכת בורא פרי העץ הרגילה. בכל אופן מברכים פעם אחת על הכל. לאחר מכן מברכים אדמה פעם אחת על כל הירקות.
ב.בדרך כלל אדם בבית כולל על כל מה שיש לו בבית, אלא א"כ הגיע ירק מיוחד כעת מבחוץ, אבל כל זמן שנמצא בבית דעת המברך על כל הנמצא בבית.
ג. הברכה היא בסוף האכילה, דהיינו אם לא תוכל יותר דברים שברכתם בורא נפשות, אתה צריך לברך כעת, אולם אם תוכל עוד דברים (כגון ירקות אחרים) תברך בורא נפשות בסוף האכילה.