כללי.

השאלה: שלום.
קוראים לי חגית וברצוני לשאול שאלה.
האם זה בסדר להניח מתחת לכרית השינה שקית ובה דפים מספרים קדושים, העניין הוא שהדפים חלקם קרועים ואף התפוררו.השקית מונחת זה זמן רב מתחת לכרית, אך השאלה היא האם זה תקין להשאיר את השקית במקומה,או שכדי להוציא את השקית ולשים נניח ספר אחר.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:49:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין זה מהראוי לישון על ספרים, אפילו שהם תחת כרית. זה לא לכבוד הספר שישנים עליו. אם אדם נרדם ואנוס אין איסור אבל לא לעשות כן לכתחילה. אממם היו כאלו שראו בכך משום סגולה ושמירה, אבל לא כדאי להשתמש בכך. כבוד הספרים גדול הוא.

צום החמישי לששון ולשמחה