כשרות וחנ''מ

השאלה: שלום!!
אני בת שירות לאומי בבית ספר ממלכתי לחינוך מיוחד.
אני עובדת גם עם בנים בני 10, 11 ושאלתי רב אם מותר לי לגעת בהם והוא ענה לי שעדיף להימנע אם אין צורך בכך, אך זה מאוד קשה. יש המון מקרים בו אני חייבת לגעת בהם לצורך העבודה, וגם יש לי ילד בכיתה שנוגע בי ומנשק אותי ואני לא יודעת מה לעשות. וגם קשה לי להבין את האיסור הנגיעה בהם, כי אומנם הם גדולים, אך ברמה שכלית הם בני שנתיים- שלוש. ואני כמעט בטוחה שהם לא מבינים בזה.
ועוד שאלה- מותר לנו לאכול צהריים בבית ספר יש שם הפרדה מלאה בין בשר לחלב וכל האוכל כשר, אך לא בטוח שהכלים טבולים- מה לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/28/2013 11:56:57 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מה שהרב אמר לך זה נכון "יש להימנע אם אין צורך בכך", דהיינו יש להמנע ככל הניתן, לדבר עם הילדים וכדו´, אבל ודאי לא להגיע למצב של נחמדות במקרים כאלו, ואפילו יש לדחות מעט, מהכרותי קצת בתחום (אינני יודע איזה מקרים את מטפלת) אם מעמידים גבולות הם נשמעים. אבל יתכן שאצלך המקרים הקשים יותר, ואז גם גבולות לא עוזרים, ובמקרה כזה כנראה זהו הצורך שלהם, ואפשר להקל ללא גילוי חיבה וכדו´.
ב. אפשר להביא כלים חד פעמיים. (צלחות וכוסות).