להרוג מזיקים קטנים מעץ בשבת

השאלה:

אם יש חשש שתוך כדי הריגת המזיקים יתלש עלה. והאם משנה האם העץ שייך לאדם ההורג את המזיקים? והאם משנה האם זה מפריע לאדם והאם יש משמעות אם יתכן נזק לעץ מאכל אם לא יבצע את הפעולה? ואם יש איסור מה התיקון לאדם שעשה זאת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אסור להרוג מזיקים בשבת, אלא א"כ יש חשש של סכנת נפשות, או צער גדול במיוחד ואי אפשר להבריחם, אבל רוב המזיקים אסור להרוג, ומכיוון שאסור להרוג בודאי שאסור גם לתלוש, על כן נראה שיש לעשות תשובה, אבל כיוון שהיה בשוגג, עליך ללמוד היטב דיני חובל ומזיקים בשבת (סי' שטז עם מ"ב), וכמו כן לתת צדקה מעט, ואי"ה בלימוד הדברים תתקדם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי