מדבקה על בגד לקבלת טומאה

השאלה:

בהנחה שמדבקה אינה דבר המקבל טומאה, מחמת קוטנה או מחמת החומר ממנו היא עשויה: מה דין מדבקה שמודבקת על בגד שמקבל טומאה (כגון מדבקת יזכור) , ונפל דבר המטמא בגד במגע על המדבקה, האם הבגד נטמא? האם המדבקה נחשבת טפלה לבגד ורואים את הכל כמכלול אחד שנטמא, או שמא כיון שהמדבקה אינה מקבלת טומאה, אז אין כאן טומאה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"א אדר תשע"ז 12:52

נראה שאם המדבקה מחומר המקבל טומאה הבגד נטמא משרץ שנפל על המדבקה, כדין יד לטומאה. אם המדבקה אינה מקבלת טומאה אולי הבגד אינו טמא כיון שהיד - המדבקה היא מדבר שאינו מקבל טומאה וצ"ע.