מי קודם למצוות שלוח הקן

השאלה:

על אדן חלוני יונים רבות מוצאות לנכון לבנות קן ולהטיל ביצים. מאחר וידוע לי כי מדובר במצווה חשובה שאלתי היא: האם ניתן להעביר את המצווה ולזכות אדם אחר או שמא רק דיירי הבית מצווים לשלח קן?. כמו כן, האם משהו מדיירי הבית ראשון למצווה או כולם שווים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר לתת לאחרים. אולם צריך לבדוק שהקן הוא לא ברשותך, מכיוון שאין חובת שילוח הקן אלא כאשר זה בדרך בשדה אבל בבית אין חיוב שילוח הקן, שהרי חצרו של אדם קונה לו ועל כן הביצים כבר שלך ואין כאן מצוות שילוח הקן.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי