מספר שאלות..

השאלה: שלום,

1.מה הכוונה של צמד המילים ´שמע ישראל´,למה להתכוון?
2. האם מותר לאכול דג כשר שנמצא מת במים?("דג כשר שנמצא בתוך מעי דג טמא מותר באכילה"(בכורות)
3.מצוות פטר חמור, למה דווקא חמור?
4.אני לא מספיק לומר פסוקי דזמרה עם הציבור האם אפשר להגיע כמה דקות לפני התפילה ולומר אותם ואז לחכות לציבור בישתבח?

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:07:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כוונות בתפילת שמע ישראל

לפני קריאת שמע ישראל, יש לדמיין שכל עם ישראל נמצאים יחד ואתה פונה לכל עם ישראל:

הכוונה הבסיסית: "שמע ישראל!" - הנך פונה לכל עם ישראל וקורא להם לשמוע, להבין ולקבל את מה שהנך עומד להגיד. "ה´ אלוקינו!" - ה´, שהוא אדון הכול, היה, הווה ויהיה, הוא האלוקים שלנו. "ה´ אחד!" - ה´ הוא האל היחיד ועוד שום אלוקות מלבדו.

מי שלא כיון לפחות את הכוונה הבסיסית בפסוק ראשון של קריאת שמע ובאמירת "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד", לא יצא ידי חובתו במצות קריאת שמע.

2. הלכתית מותר, בריאותית מאד לא מומלץ מקור למחלות.
3. החנוך מצוה כב כתב "שרשי מצוה זו, כדי שיזכרו היהודים לעולם הנס שעשה להם האל ביציאת מצרים. שהרג כל בכוריהם שנמשלו לחמורים [יחזקאל כ"ג, כ´], כמו שכתוב [שמות י"ג, י"ד - ט"ו]" ויש שהוסיפו שהחמור היה אז בהמת משא ועבודה, ועל צריך לקדש את החומר וכדי להשתמש בו יש לפדותו.
4. אפשר ורצוי לעשות כן.

ראו בטוב ירושלים