נדר

השאלה: שלום רב כבוד הרב.
נדרתי לפני כמה חודשים(שבוע לפני תחילת העומר)
נדר האומר כך,שמשבוע לפני העומר עד יום אחרי ל"ג בעומר שעה ביום אנקה את פי ואוזני מלשון הרע כלל האפשר ושעה של כיבוד אב ואם ויהיה מה שיהיה.אני בטוח שפה ושם נכשלתי באותם השעות הספציפיות.השאלה שלי כזו
האם זה נדר אפשרי?הרי אנחנו מחוייבים לא לדבר לשון הרע ולכבד את אב ואם תמיד..
האם זה נחשב לי כנדר?(אני לקחתי את זה ואמרתי בפה מלא שזה נדר)
איך נתן להסירו אם שמא יש חשש שנכשלתי?
מה עושים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:14:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מה שעשית זה כנראה מחלוקת ראשונים האם יש בו נדר או שבועה, לדעות של שבועה כאן אין שבועה ואין נדר, אולם לדעת הרא"ש יש חלות של נדר באופן הנ"ל. בכל אופן לגבי העבר אין מה לעשות אם אמנם השתדלת ואם עברת הרי זה באונס, ועל כן מכיוון שבעצם כבר נגמר הזמן ואינך יודע על דברים מסוימים, נראה שאין צורך לעשות דבר מה.
בכל אופן אתה צריך להכיר בדברי חז"ל טוב שלא תדור, וכל הנודר כאילו בונה במה. על כן אתה צריך לקבל על עצמך שלא תדור עוד מעתה ועד עולם, ואם תדור הרי זה בלא נדר.