נדר?

השאלה: בס"ד
בוקר טוב לכבוד הרב

1.לפני איזה שלושה חודשים בערך התחלתי לערוך את השולחן של שבת ביום חמישי אומרים שזה יותר מצווה ואז התחלתי להתייחס לזה כנדר ואני מפחדת לא לערוך את השולחן ביום חמישי..
ואז הייתה לי גם מחשבה כזאת שביום חמישי אם אני לא יערוך את השולחן אסור יהיה לי להיות במחשב עד שאני אערוך.ולפעמיים הייתי שוכחת לערוך ביום חמישי או שהייתי עורכת מאוחר.
עשיתי את זה יותר משלוש פעמיים..כבווד הרב רציתי לשאול האם זה נדר נראה לי זה היה במחשבה או בקול אני לא זוכרת נראה לי במחשבה.
ועכשיו אני באתי למחשב בלי לערוך את השולחן רציתי לשאול אם זה נדר או לא?
2.והיה לי מן דבר כזה מזמן שאני לא אהיה במחשב אחרי 12 בלילה ובאמת לא הייתי במחשב אחרי 12 הלילה הרבה זמןן איזה חצי שנה נראה לי ..ולפעמיים הייתי נשארת עד 12 וכמה דק´ ואז מכבה את המחשב רציתי לשאול אם זה נדר והאם מותר לי להשאר במחשב אחרי 12 בלילה או שמותר לי להדליק נגיד את המחשב בשעה 1 בלילה וסתם להיות במחשב??(אני יודעת אם בכלל זה נדר או שזה היה במחשבה אוו אמרתי בקול)
תודה מראש..!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:49:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם לא היית אמירה מפורשת הרי שאין כאן נדר, הן במקרה של עריכת השולחן והן בנוגע למחשב.
מחשבות בעניין זה אין להם משמעות.