ספקות בעניין החלפת השם

השאלה:

שמי המקורי שקיבלתי מהוריי הוא דניאל, כיום אני בת 17 וחצי ומאז ומתמיד רציתי להחליף את שמי לשירה. לאחר שרב מסויים (שאינני מכירה) אישר את שינוי/החלפת שמי מדניאל לשירה (שינוי מלא) - עשו לי "מי שברך" בביה"כ בערב כיפור ומאז שמי הוחלף לשירה. אך אני חושבת שנהגתי בפזיזות בעניין החלפת שמי ומאוד טרודה מעניין זה כי אני יודעת כמה נושא זה מהותי וחשוב בחייו של האדם לכן אני פונה אליך ומבקשת לדעת: האם אני יכולה להיות רגועה ושמחה בעניין השם? כלומר- האם הספקות מיותרות והשם שירה אכן טוב לי? אם כן, אהיה שמחה מאוד ואמשיך בחיי ללא ספקות לגבי השם. ואם לא, מה עליי לעשות? הרי כל הציבור והסביבה שלי כבר יודעים ששיניתי את שמי לשירה וכל שינוי אחר שאעשה יגרום לי לעשות מעצמי צחוק בעיני כולם. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:10:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השם שירה הוא טוב ומרמז לשירת התורה. אולם צריך לדעת שלא השם הוא העיקר, אין השפעה לשם בפני עצמו, אלא א"כ האדם משנה את עצמו ומהותו. על כן התחזקי בשירת התורה וראי שמחה בכל מעשה ידיך.