עמידה בפני רב

השאלה: ב"ה
שלום
האם כשרב יוצא מהרצאה שהוא העביר לכיתה (ואני שם)- צריך ממש לעמוד או שמספיק לקום קצת ולחזור לשבת? זו לא שאלה מעצלות- של לעמוד עוד דקה, אלא שבמיוחד בסוף ההרצאה אני עסוקה בלכתוב וגם כי אין מקום לעמוד! אלו כיסאות סטודדנט צרים ויש עליהם ספרי קודש וכל פעם שאני רק זזה קצת אני מפחדת שח"ו ספר יפול, לכן גם אם אעמוד- אד שאעמוד זה יקח כמה שניות ואולי הרב כבר יצא (בד"כ אני יושבת שורה ראשונה).
תודה רבה
נא לא לפרסם באתרכם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:43:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הרב רחוק ממך יותר מד´ אמות (2.4מטר)צריך להשתדל לעמוד או לפחות להראות את רצון הקימה. אם הרב נמצא בתוך ד´ אמות בודאי שיש לקום.