פרנסה

השאלה: כבוד הרב שלום, שמי יוסי גיא ביטון בן 28
ברצוני לשאול את הרב בנוגע לשינוי מקום העבודה שלי,
אני עובד במקום עבודה כ- 8 חודשים בערך בתור נציג מכירות טלפוני, אך הפרנסה שם מאוד נמוכה ביחס לשעות העבודה והמשכורת איננה מספיקה להוצאות השוטפות לי ולאישתי.יש לציין לפני כשנתיים בערך סיימתי את לימודיי בשיווק וניהול נדל"ן וברצוני לעסוק בזה אך הבעייה העיקרית היא שבנדל"ן השכר הוא לפי עסקה ולא משכורת חודשית למרות שברגע שסוגרים עסקה אפשר להתפרנס יפה מכך. ובגלל זה עדיין לא התחלתי בנדל"ן , בעבר שלחתי מכתב לכבוד הרב יהורם אברג´ל שליט"א בנושא הנ"ל אך לא קיבלתי תשובה ברורה לנושא הנ"ל (מה שנאמר לי ע"י עוזרו של הרב זה לשלב בין שני מקומות העבודה אך בפועל זה בלתי אפשרי כי בנדל"ן צריך להיות זמין במשך כל שעות היממה ובמקום שבו אני עובד אין לי את האפשרות לענות לטלפונים במהלך היום ובטח לא להראות דירות ולצאת לסיור לקוחות) וכרגע אני נמצא אובד עצות ולא יודע כ"כ מה לעשות. אשמח אם כבוד הרב יתן לי עצה בנוגע לנושא זה.
בתודה
יוסי גיא ביטון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 2:03:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא עוזבים מקום עבודה לפני שיודעים שיש אחר. אם אתה מסודר בעבודה החדשה אפשר לעזוב את הישנה, אבל אם אינך יודע מה צפוי בנדל"ן אל תנח ידך מהישן, וטוב שתהיה בזה ובזה, ואם בלתי אפשרי, חכה עד שיתאפשר לך.