קטניות לזוג צעיר

השאלה: אנחנו זוג צעיר. ההורים של בעלי(ממוצא מרוקאי) נוהגים לא לאכול קטניות בפסח. מה העניין של האיסור?האם ניתן ואם כן אז מה הפרוצדורה להתיר לנו לאכול קטניות בפסח (אנו נוהגים לפי הרב עובדיה) נשמח לקבל תשובה
תודה
עדיאל ורחלי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:29:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שזה מנהג המשפחה של אישך ראוי להמשיך במנהג זה כפי שנהגו אבותיו ואבות אבותיו. אמנם היו קהילות מרוקאיות שאכלו קטניות (ירוקות) טריות. על כן בררו נא היטב מה מנהג המשפחה והמשיכו בדרך אבותיכם.

אם יש בעיות רפואיות וכדו´ אפשר להקל באופן חד פעמי, אולם במקרה רגיל "אל תטוש תורת אמך".

חג כשר ושמח