שבת באלסקה

השאלה:

שלום ,
אני מעוניינת לדעת איך יודעים זמני כניסה ויציאת שבת באלסקה כשבחצי מהשנה יש חושך וחצי מהשנה יש אור והרי כל עניין השבת מתנהל לפי צאת הכוכבים , שקיעה וזריחה ..
כמובן אני מתכוונת איך היו יודעים מתי נכנס שבת בעבר , לא כיום כשיש זמנים כתובים ..
אשמח לתשובה תודה ..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

במקומות שאין בהם שקיעה וזריחה ובמשך חודשים אחדים הכל יום או הכל לילה, היממה נחשבת סיבוב שלם של כדור הארץ על צירו, היינו 24 שעות - 12 שעות יום ו-12 שעות לילה, ללא תלות באור ובחושך. ומונים שם שישה ימים של 24 שעות והשבת היא ביום השביעי. ויש שכתבו שאין תקנה למקום זה כיוון שאי אפשר לקיים בו מצוות כתיקנן ועל כן אין ליהודי לגור במקומות אלו. ראו בספר בין השמשות לרי"מ טוקצינסקי עמ' נה ובספר הזמנים בהלכה פרק ח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי