שדה

השאלה: שלום רב!
יש לנו בוסתן במקום שאני גרה בו. זהו מקום ציבורי שנתרם לזכרו של אדם מהישוב שנפטר. העניין הוא שראיתי שיש שם חרסים, ועלה על דעתי שאולי זה קדום, והתלהבתי, והתחלתי לאסוף, כי הרי - זה מקום ציבורי. וחשבתי שמותר לקחת כל עוד אף אחד לא גילה שזה אתר ארכיאולוגי כי זה רשות הרבים. לאחר מכן חשבתי שאולי זה לא קדום, ונועד סתם כדי לקשט את הסביבה וזה לא שם במקרה.
אז רציתי להחזיר את זה. אבל הבעיה היא שאני לא יודעת איך להחזיר את זה לקדמותו, ועוד בעיה גדולה מאוד, והיא הבעיה הראשית: יש אצלנו מישהו בישוב שיש לו שדה פרטי, שממשיך מהבוסתן וזה נראה כאילו זה הבוסתן עצמו. אז קטפתי משם פעם 2 אשכוליות בלי רשות, כי חשבתי שזה מהבוסתן ומותר, וגם תאנה או שתיים, וגם בין השאר הגיוני מאוד שלקחתי גם משם חרסים. מה אני אמורה לעשות בשביל לכפר על כך שלקחתי פירות בלי רשות, ואיך אני אמורה להחזיר את החרסים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 12:47:22 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לעניין האשכוליות פשוט צריך לפנות לבעל השדה ולומר לו שלקת כמה אשכוליות, ואת מעוניית להחזיר את הגזלה.
ב. לעניין החרסים יש להחזיר למי שמפעיל את המקום (כנראה מועצה או מזכירות). אם אי אפשר להחזיר יש לעשות פעולות לטובת הציבור ביישוב.