שווי חמישה סלעים בי"ד בסיון תשע"ה

השאלה:

שלום וברכה! בעז"ה נזכה למצוות פדיון הבן לבננו הבכור שיחי' עוד שבועיים... רציתי לשאול מה השווי היום של 5 סלעים? כמו כן כיצד מתבצע החישוב (קראתי את השאלה באתר בנושא, אך אני צריך לדעת שווי נכון לתאריך היום). אשמח לתשובה בהקדם. תודה ושבוע טוב

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ד סיון תשע"ה 10:22

הנהוג הוא בשווי כ-100 גרם כסף צרוף, מחירו בימינו לפי האינטרנט כ- 210 שקל. אולם אינך חייב לשלם את המחיר הזה, אלא המדינה טבעה מטבעות לפדיון בשווי סלע של תורה. תמצא כהן שיש לו מטבעות כאלה תקנה אותם ממנו בסכום שאתה רוצה  ויכול,  ותפדה אצלו ותתן לו את המטבעות בעת הפדיון.