שחיטה על ידי עיוור

השאלה:

מדוע בהמה שנשחטה על ידי עיוור היא כשרה ובהמה שנשחטה על ידי חירש היא פסולה? ומה ההבדל בין נבלה ובין טריפה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

עיוור איננו מוגדר כשוטה ועל כן שחיטתו כשרה. חרש (תלמודי-הלכתי) הוא שלא שומע ולא מדבר ומוגדר כשוטה, לא ישחט ואם שחט כשאחרים רואים שחיטתו כשרה, שוחט שהוא מדבר ולא שומע (חרש של ימינו) איננו שוטה, אבל כיוון שאיננו יכול לשמוע את הברכה לא שוחט לכתחילה אבל בדיעבד שחיטתו כשרה.

נבלה היא בהמה שלא נשחטה כדין. טריפה היא בהמה שיש בה חסרון ולא תוכל להשלים שנה. הגדרות מלאות אפשר למצוא באצקלופדיה תלמודית ערך טרפה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי