שינוי שם

השאלה: שמי מורן דניאל, כאשר בתעודת הזהות שמי הנוסף הוא נחמה אני לא יודעת אם תוכל לעזור לי אבל אם כן אשמח, חלמתי חלום בו נאמר לי להוסיף את האות ה לשם מורן על מנת לפתור בעיות פריון וזיווג,אשמח לדעת איך לעשות זאת
(השינוי הוא לשם מורנה), אם בכלל יש להתייחס לחלום שכן חלומותיי לוב מתגשמים ונכונים בצורה מדוייקת, יש לציין כי אני בת 26,רווקה,לא דתיה אך לקחתי על עצמי תפילה פעמיים ביום עליה אני מקפידה....

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:07:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לתלות בעיות בשם, צריך לתלותם באדם, על כן אם משנה אדם את דרכו והתנהגותו והוא הופך לאדם אחר, יש מקום לשנות את שמו, אבל שינוי שם ללא שינוי מהות הוא שינוי חיצוני בלבד שאין לו משמעות. ועל כן חשבי היטב כיצד את יכולה להיות טובה יותר, שמחה יותר, ובעלת מידות טובות יותר. ואז כדאי לשנות את השם.