שם שני לתינוק

השאלה: שלום כבוד הרב,
אני בהריון בחודש השמיני ובעלי ואני התחלנו לחשוב על שם לבן שיוולד בע"ה בעוד כחודש וחצי.
השם שחשבנו לתת לו הוא בן, אך אנו מתקשים לבחור את שמו השני של התינוק, ההתלבטות היא בין רחמים, פואד ורפאל- שלושתם שמות של בני משפחה שנפטרו.ההריון הוא ראשון וזהו בננו הבכור,התאריך המשוער ללידה הוא 15.1.09 תאריך הלידה שלי הוא 29.1.81 ושל בעלי גיא 6.4.79
איזה שם הכי מומלץ?
תודה ויום טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 1:54:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שהשם רפאל הוא לברכה. העיקר שהלידה תעבור בשלום ובשמחה, והגידול יהא לתורה לחופה ומעשים טובים, ויותר מהשם הוא החינוך שההורים יתנו לו, ללכת בדרך הישר והטוב.