שעטנז בבגדים שונים

השאלה:

שלום! קניתי מספר בגדים מאתר 'אלי אקספרס': שמלות, חצאיות, חולצות נשים, בגדי תינוקות, כיסויי ספה.. על חלק מהבגדים יש תווית עם רכיבים ועל חלק לא. האם צריך לבדוק את כל הבגדים מחשש שעטנז? במה שיש תווית שלא כתוב שם wool/Linen צריך לבדוק בכ"ז? אם יש משהו שכתוב עליו רק אחד מהנ"ל גם צריך לבדוק?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' סיון תשע"ט 10:22

בס"ד

שלום וברכה

א. כשיש פתק wool/linen א"כ כתוב צמר ופשתן ויש למסור לבדיקה.

ב. גם מה שכתוב שיש בו צמר, ראוי למסור לבדיקה (אמנם יש לפעמים אפשרות לברר האם יש פשתן בבגד, אבל בגלל שקשה לפרט ראוי לבדוק).

ג. בדבר שלא כתוב מכיל  צמר ולא נראה כבגד צמר אין צורך לבדוק.

ד. מכיוון שאלו בגדים שהגיעו מ"אלי אקפסרס", אין שם שייכות בין המפעלים השונים ועל כן כל בגד יש לו דין עצמי.