תיקון כרת בזמן נידה

השאלה:

אשתי ואני נפלנו בנידה . אנו רוצים לדעת מה התיקון עבורי ומה התיקון עבור האשה לעוון זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:57:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עיקר התיקון הוא תחילה חרטה עמוקה וקבלה גמורה שלא ליפול עוד בזה החטא, והתוודות על החטא (להזכיר כל יום בוידוי) כמו כן יש ללמוד היטב שוב הלכות טהרה, וכן דברים העוסקים בקדושת הבית הישראלי.
מלבד זאת יש לערוך 40 ימי תענית, אבל בגלל חולשת הדור, האיש יתענה לפחות ג´ פעמים ב,ה,ב, ושאר הימים יפדה בצדקה, והאשה תפדה את כל ארבעים הימים בצדקה (לפי שווי הארוחות כל יום). אם יש בעיות פרטיות יש לפנות לרב מקומי שמכיר אתכם וייעץ לכם בפרטיות.
העיקר הוא להתחזק בשמירת הלכות טהרה, ובאהבת אמת בין איש ואשתו מתוך שמחה.