תפילת הגשם אחרי השבוע האחרון

השאלה:

לאור ירידת הגשמים בשבוע האחרון, האם יש להפסיק להתפלל על הגשמים עננו לאשכנזים ופיוט הגשם לספרדים?
איך קובעים מתי להפסיק להתפלל באופן עקרוני, האם עלפי הצורך הלאומי, אם כן, צריך להמשיך להתפלל כנראה או על פי המציאות שירדו גשמים אך לא מספיק?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

תפילת עננו היא תפילה שהיחידים היו ממשיכים לומר עד שהתמלא המים בבארות, ועל כן נראה שיש מקום להמשיך ולומר עננו. אמנם היו שהקלו לא לומר בציבור אבל ביחיד נראה שצריך להמשיך ולהתפלל עד שיתמלאו המים בבארות (שתיה).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי