המבורגר סינטטי

השאלה:

דווח שמדענים ייצרו המבורגר סינטטי ע"י שהוציאו רקמת שריר של פרה והפרידו ממנה תאי גזע ומהם יצרו ע"י הנדסה גנטית בשר פרה ללא שומן. האם הבשר הזה כשר לאכילה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה שאע"פ שהוצאו תאים מעטים עדיין שם בשר עליהם, ולכן אם הרקמה הראשונה נלקחה מפרה שנשחטה כדין ונמצאה כשרה ולא טריפה גם הבשר שיוצר בכל גלגוליו במעבדה הוא כשר כיון שנשחט כראוי, לעומת זאת אם הרקמה נלקחה מפרה חיה או מנבלה כיון שכל הזמן שם בשר עליה והיא נלקחה ממקור שאינו כשר הרי בשר שאינו כשר לפנינו.